Hasta kuşta öyle uyur. Gün içinde çok sık kendini kabartıp uyku halindeyse, iştahı yoksa ve iki ayağı üzerinde böyle uyuyorsa hasta olmuş olabilir. Ek olarak dışkısını da gözlemleyiniz. Ama yeni alınmasından dolayı da hareketsizlik ve diğer belirtileri gösterebilir. Size düşen biraz zaman tanıyıp hastalıktan mı yoksa sadece uykusu geldiği için mi böyle uyuyor onu gözlemlemek.Bugün ikinci günleri daha yeni aldım. Dişi biraz hareketsiz gün içinde ama erkek normal. Erkek biraz fazla kaşınıyor sadece.
Arada böyle yapıp geri kafasını kaldırıyorsa kafasını tutamamayla ilgili bir problem olabilir gerçi böyle bir problem tanımı var mı emin değilim. Gözleri de açıkmış fotoğrafta yeni fark ettim dediğiniz gibi muhtemelen bir hastalıkla ilgili ama belirttiğim ekstra belirtiler yoksa muhtemelen yeni geldiğinden dolayı. Akvaryum motoru fazla rahatsız edici değilse bir sıkıntı olmaz ben de geceleri kullanmadığım odaya koyuyorum uykusu bölünmesin diye. Yarın 2 kuşu da iyice gözlemleyin halsizlik dışkıda anormallik vs varsa bize bildirin eğer hastalık söz konusuysa dişiye de geçebilir.Hasta kuşta öyle uyur. Gün içinde çok sık kendini kabartıp uyku halindeyse, iştahı yoksa ve iki ayağı üzerinde böyle uyuyorsa hasta olmuş olabilir. Ek olarak dışkısını da gözlemleyiniz. Ama yeni alınmasından dolayı da hareketsizlik ve diğer belirtileri gösterebilir. Size düşen biraz zaman tanıyıp hastalıktan mı yoksa sadece uykusu geldiği için mi böyle uyuyor onu gözlemlemek.
Sabit bir yerde durmaları her zaman daha iyidir. @Katze nin dediği gibi ses çok yüksek değilse sıkıntı olmaz. Ama bence, yinede akvaryumun tam üzerine koymayın derim.Normalde akvaryumun yanında duruyorlar ama ben akvaryumdaki motorun sesinden rahatsız olabilirler diye onları akşam farklı odaya koyuyorum doğrumu yapıyorum acaba.
O sizin ve kuşlarınızın karakterine göre değişir. Bazı kuşlar ilk andan itibaren hareketliyken bazıları 4 haftaya kadar alışamayabiliyor. Kuşların yanına gittiğinizde ürkmüşçesine davranmıyorlarsa daha da yakınlaşabilirsiniz. Belirli aralıklarla kuşları uçurtacak zamanınız olmuyorsa salma kafesleri önerebilirim kuşlar yatay uçtukları için doğal ortamına en yakın ortamdır. Kuşlarla yakınlaşmanız kuşların yaşına göre de değişebilir gençlerse ilk daha fazla ürkebilirler erişkinlerse zaten insanlara alışık olduğu için tek şey size de alışması kalır.Peki kuşlarla yakından ilgilenmelimiyim yani arada bir kafesin kapağını açık bırakıyorum. Yoksa bi süre alışmalarını mı beklemeliyim?
Ben tek beslediğim kuşlarıma elimden yemek yedirerek kendime alıştırdım( yavrulardı). Sizde öyle yapabilirsiniz elinizle besleyip onlarla gün içinde konuşmanız bile aranızdaki bağı kuvvetlendirecektir. Fakat kuşunuz çift sanırsam ve bildiğim kadarıyla çift kuşlar genelde birbirleriyle ilgilenirler etrafa karşı daha ilgisiz olurlar. Ama tabi bu sizi sevmeyeceği ve bağlı olmayacağı anlamına gelmez. Sizde elle beslemeyle kendinize alıştırmaya çalışabilirsiniz.Peki kuşlarla yakından ilgilenmelimiyim yani arada bir kafesin kapağını açık bırakıyorum. Yoksa bi süre alışmalarını mı beklemeliyim?
Petshoplara sordum biri ceryan yemisse olur dedi bir başkası ölmez dedi ne yapacağıma şaşırıyorum bide kuşumda kabarma yok, titreme halsizlik var